Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-03 03:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/religion-kan-leda-manniskor-ut-ur-valdsbejakande-extremism/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Religion kan leda människor ut ur våldsbejakande extremism”

Skiljelinjen mellan våldsbejakande och fredliga ideologier går ofta rakt igenom olika religiösa traditioner och politiska ideologier, inte mellan den ena och den andra, skriver Salahuddin Barakat, Anna Carlstedt, Antje Jackelén och Aron Verständig.
Foto: Emil Langvad/TT, Fredrik Sandberg/TT, Janerik Henriksson/TT samt Ariel Zandberg.

Om vi ska förstå och agera mot våldsbejakande extremism behöver vi göra upp med en krampaktig syn på religion. De fredsbejakande krafterna i varje religion behöver stärkas. Vänskap med människor av olika uppfattningar är ett motgift mot polarisering, hat och våld, skriver Salahuddin Barakat, Anna Carlstedt, Antje Jackelén och Aron Verständig.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.