Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-30 14:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/religiosa-varderingar-ska-inte-styra-praxis-vid-livets-slut/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Religiösa värderingar ska inte styra praxis vid livets slut”

Att göra samhällets förhållande till döden livsåskådningsneutralt vore betydelsefullt för oss med annan livsåskådning, men skulle lämna tillvaron oförändrad för statskyrkliga, skriver artikelförfattarna.
Foto: Henrik Isaksson/TT

DN DEBATT 3/1.

Humanisterna: Lagstiftning och praxis gör tillvaron onödigt krånglig och ibland också traumatisk för människor med andra livsåskådningar.

Corona-pandemin har aktualiserat frågor om svenska statens förhållande till döden. Lagstiftning och praxis kring livets slut dras fortfarande med föreställningar och praxis från statskyrkans dagar.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.