Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 15:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/remissvar-visar-att-sverige-nu-accepterar-karnvapen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Remissvar visar att Sverige nu accepterar kärnvapen”

ÖB Micael Bydén sa i en intervju nyligen att Försvarsmakten anser att Sverige inte bör ansluta sig till FN:s konvention om ett förbud mot kärnvapen.
ÖB Micael Bydén sa i en intervju nyligen att Försvarsmakten anser att Sverige inte bör ansluta sig till FN:s konvention om ett förbud mot kärnvapen. Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 4/5. Försvarsmakten har kunnat ingå i kärnvapennära samarbeten utan att någon politiskt ansvarig har satt sig emot. Det framgår av Försvarsmaktens remissvar på utredningen om ett förbud mot kärnvapen. Vad är alliansfriheten värd när de har tillåtits bygga in sig i ett nära beroende av Natos kärnvapenbeväpning? skriver Rolf Ekéus, Lars Ingelstam och Thomas Jonter.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.