Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-27 12:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/repliker/de-nationella-proven-leder-till-en-mer-likvardig-utbildning/

DN DEBATT REPLIKER

DN Debatt Repliker. "De nationella proven leder till en mer likvärdig utbildning"

REPLIK DN Debatt 1/8. Nationella proven ger en vägledning om vilka delar som undervisningen bör innehålla. Det leder därför till en mer likvärdig utbildning för eleverna och minskar betydelsen av hemkommun. Därför är det viktigt att ha kvar de nationella proven. Särskilt viktigt är det om man vill öka likvärdigheten, skriver Christer Nylander, gruppledare (L) i riksdagen och utbildningspolitisk talesperson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.