Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-08 04:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/repliker/ersatt-koldioxidskatt-med-kvot-eller-reduktionsplikt/

DN DEBATT REPLIKER

DN Debatt Repliker. ”Ersätt koldioxidskatt med kvot- eller reduktionsplikt”

REPLIK. När förre statsministern Göran Persson, numera styrelseordförande i Scandinavian Biogas, och Anders Wijkman, avgående ordförande i miljömålsberedningen, hävdar att en utfasning av koldioxidskatten på drivmedel skulle vara ett dråpslag mot klimatet, och råder regeringen att ”tvinga fram en kompromiss med EU-kommissionen som säkerställer att vi fortsatt kan ta ut högre skatt på energi från fossila råvaror än på annat energiutnyttjande”, för de tyvärr debatten ut på villovägar som riskerar att försena det skifte i politiken som krävs. (DN Debatt 15/9)

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.