Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 17:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/repliker/eu-spelar-ingen-roll-nar-den-starkes-ratt-galler-i-tredje-land/

DN DEBATT REPLIKER

DN Debatt Repliker. ”EU spelar ingen roll när den starkes rätt gäller i tredje land”

REPLIK DN DEBATT 2/5. Claes Sandgren efterlyser en samfälld sanktionspolitik inom EU för att motverka USA:s extraterritoriella sanktioner mot korruption, penningtvätt och skatteflykt. Det finns mycket som talar för det. Men frågan är om en EU-lag kommer att ha verkningskraft. Hur bör Sverige och EU förhålla sig till unilateralt införd och tillämpad extraterritoriell lag ur ett maktperspektiv i vår geopolitiskt allt mer fragmenterade värld? skriver tre forskare vid Handelshögskolan i Stockholm.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.