Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 10:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/repliker/fel-information-om-eu-forslaget-om-minimiloner/

Repliker

”Fel information om EU-förslaget om minimilöner”

REPLIK DN DEBATT 12/11. En legitim oro över behovet av att skydda det svenska systemet med kollektivavtalsförhandlingar har blandats med felaktig information om initiativets målsättningar. Av det faktiska förslaget framgår att ”minimilöner bör fastställas i enlighet med nationella traditioner, genom kollektivavtal eller rättsliga bestämmelser”, skriver Luca Visentini, generalsekreterare, Europeiska fackliga samorganisationen (EFS).

En mycket het debatt förs nu i Sverige efter tillkännagivandet av den tillträdande ordföranden för Europeiska kommissionen Ursula von der Leyen om ett lagstiftningsinitiativ om rättvisa minimilöner i EU.

En legitim oro över behovet av att skydda det svenska systemet med kollektivavtalsförhandlingar har blandats med felaktig information om initiativets målsättningar. Detta har lett till en känslomässig och konfliktfull atmosfär, som kräver vissa förtydliganden.

För det första, det faktiska förslaget från Ursula von der Leyen: ”Inom de första 100 dagarna av min mandatperiod kommer jag att föreslå ett rättsligt instrument för att se till att varje arbetstagare i EU får en skälig minimilön. Detta bör göra det möjligt att leva ett värdigt liv oavsett var de arbetar. Minimilöner bör fastställas i enlighet med nationella traditioner, genom kollektivavtal eller rättsliga bestämmelser.”

Vi kan endast välkomna ett initiativ som lovar att säkerställa att alla arbetstagare får en rättvis och anständig lön. Efter mer än ett decennium av åtstramningar och nedskärningar som påverkar lönerna i EU utgör detta initiativ en historisk möjlighet att uppnå en välförtjänt löneförhöjning för europeiska arbetstagare och återställa fackens styrka i förhandlingar om löneutvecklingen i alla medlemsstater.

Vi kan inte missa den här möjligheten. Och vi kan inte ignorera det faktum att arbetstagare i många EU-länder inte tjänar en anständig lön, att en hög löneskillnad mellan och inom länder leder till enorm lönedumpning och kunskapsflykt.

Vi kan inte missa den här möjligheten. Och vi kan inte ignorera det faktum att arbetstagare i många EU-länder inte tjänar en anständig lön, att en hög löneskillnad mellan och inom länder leder till enorm lönedumpning och kunskapsflykt. Vi kan inte ignorera det faktum att kollektivavtalens täckningsgrad är mycket låg, i vissa fall obefintlig, i en stor majoritet av medlemsländerna. Orättvis konkurrens om arbetskraftskostnader hotar väl fungerande kollektivavtalssystem som det svenska.

Detta kräver brådskande åtgärder från EU-nivå, eftersom den hittills förda politiken och rekommendationer inte har haft någon verklig effekt i praktiken.

Europeiska fackliga samorganisationen, EFS, vill inte – vilket inte heller EU-kommissionen föreslår – att varje EU-land ska tvingas införa en lagstadgad minimilön, eller någon inblandning i funktionen av system för kollektivavtalsförhandlingar som autonomt förvaltas av arbetsmarknadens parter, såsom i Sverige. Att påstå något annat är att ge en felaktig bild av den tillträdande kommissionens aviserade initiativ och EFS ståndpunkt, och leder till onödig konfrontation.

Vi vill använda detta lagstiftningsinitiativ för att uppnå våra mål: att stärka och förbättra system med lagstadgade minimilöner där de finns och där fackliga organisationer vill ha dem, genom att sätta upp mål för att höja minimilönerna, samtidigt som vi garanterar täckning för alla arbetstagare och fullt deltagande av arbetsmarknadens parter i lönebildningen. Vi behöver också upprätta eller främja och förstärka sektoriella kollektivavtalsförhandlingar överallt i Europa, med åtgärder, verktyg och finansiering som kan anpassas till varje lands specifika behov.

Så vi bör alla avstå från ett ideologiskt krig om EU:s behörighet att lagstifta på detta område, och från att bråka om ett direktiv kontra en rekommendation. Låt oss koncentrera oss på innehållet: Jag är övertygad om att de svenska arbetsmarknadsparterna och Sverige regering vill ha rättvisa löner för alla.

Öppen dialog och solidaritet är grundläggande värden för det svenska sättet. Varför inte ta chansen att lägga den svenska modellen på bordet för att andra ska inspireras och därigenom uppnå gemensamt välstånd i Europa.