Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-24 04:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/repliker/forhandlingar-maste-utga-fran-bade-flexibilitet-och-trygghet/

Repliker

”Förhandlingar måste utgå från både flexibilitet och trygghet”

SLUTREPLIK DN DEBATT 21/2. Det är välkommet att LO ser behovet av reformer. Men om vi gemensamt ska lyckas genomföra förändringar som är bra för Sverige fungerar det inte att, som LO tycks vilja göra, plocka ut de delar som faller en mest i smaken, skriver Peter Jeppsson, vice vd Svenskt Näringsliv.

Rätta artikel

LO lyfter i sin replik positivt fram flera delar i vårt förslag till modell för stärkt flexibilitet och trygghet i arbetslivet. Det är välkommet att LO ser behovet av reformer. Men om vi gemensamt ska lyckas genomföra förändringar som är bra för Sverige fungerar det inte att, som LO tycks vilja göra, plocka ut de delar som faller en mest i smaken. Vi ser fram emot konstruktiva samtal utifrån helheten.

Regelverken som sätter ramarna för företagens möjligheter att anställa och skapa jobb i Sverige måste vara anpassade till verkligheten. Stark internationell konkurrens och strukturomvandling ökar behovet av flexibilitet såväl som kompetensutveckling.

Utmaningen för många företag i dag handlar också om att kunna anställa och behålla rätt kompetens. För det krävs en mer dynamisk arbetsmarknad i stort. Dagens regelverk i Lagen om anställningsskydd underlättar varken för företag att skapa jobb, eller gör att medarbetare får verklig trygghet. Därför vill vi se en ny modell som stärker omställningsförmågan och tryggheten i arbetslivet.

En utvecklad modell bygger på att det både blir lättare för företag att anställa och för medarbetare att känna trygghet utifrån sin kompetens. Vi vill stärka tryggheten genom en arbetslöshetsförsäkring som täcker fler, förbättrad matchning med en reformerad arbetsförmedling, effektiva omställningssystem och stärkta incitament för kompetensutveckling.

Ska en förhandling leda framåt behöver vi parter diskutera helheten för stärkt flexibilitet och trygghet. Ett för snävt perspektiv är inte tillräckligt. Detta måste också vara politikens utgångspunkt om en partsöverenskommelse ska bli möjlig.