Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-27 17:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/repliker/forlegad-jamstalldhet-pa-barnens-bekostnad/

DN DEBATT REPLIKER

DN Debatt Repliker. ”Förlegad jämställdhet på barnens bekostnad”

REPLIK DN Debatt 29/8. Det finns starka hälsoskäl för att föräldrar måste få större möjligheter att ge sina barn mer tid, men Per Kågesons förslag för en ny familjepolitik är tyvärr otillräckligt. Att skjuta upp förskolestarten till tvåårsåldern hjälper inte de barn som behöver ännu mer tid eller inte alls mår bra av den formen av barnomsorg. Problemet med hans förslag är att det utgår från den förlegade tolkningen av jämställdhet om att alla ska göra lika, vilket är oförenligt med modern forskning om barns olika behov, skriver Susanne Nyman Furugård.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.