Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 05:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/repliker/forskarna-polariserar-debatten-med-tvarsakra-pastaenden-om-nya-stambanor/

DN DEBATT REPLIKER

DN Debatt Repliker. ”Forskarna polariserar debatten med tvärsäkra påståenden om nya stambanor”

REPLIK DN DEBATT 7/11. Det är inte enbart forskning och ekonomiska kalkyler som ligger till grund för visioner för samhället och vad framtida generationer faktiskt vill ha. Vi efterlyser stillsam problematisering och reflektion från forskarleden så att forskningen inte blir ett politiskt slagträ, skriver Björn Westerberg och Gustaf Engstrand, Tågoperatörerna.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.