Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-02 07:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/repliker/ge-ap-fonderna-ramverk-for-hallbarhet/

DN DEBATT REPLIKER

DN Debatt Repliker. ”Ge AP-fonderna ramverk för hållbarhet”

”Otydligt och byråkratiskt”, så recenserar AP-fonderna Finansdepartementets förslag till nya regler för hur pensionspengarna ska förvaltas i en artikel på DN Debatt (23/10). De varnar för kortsiktighet och krympande pensionskapital. Vår bedömning av förslaget är ljusare; det kan bli ett nytt ramverk som inkluderar mänskliga rättigheter, klimat och miljö vilket också är en nödvändig förutsättning för långsiktigt god avkastning från AP-fonderna. Med några justeringar blir Finansdepartementets förslag ett stort kliv i rätt riktning. Det skriver företrädare för nio miljö- och människorättsorganisationer.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.