Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Repliker

”Gör det i stället lättare att rekrytera från utlandet”

REPLIK. Vi menar att inskränkningar för rekrytering av lågkvalificerad personal är helt fel väg att gå. Risken är snarare att det bara leder till att lågkvalificerade jobb inte tillsätts, vilket faktiskt redan i dag förekommer, skriver Ulf Lindberg och Fredrik Voltaire, Almega.

Mikael Damberg (S) och Karl-Petter Thorwaldsson, LO skriver på DN Debatt (14/2) att det inte är rimligt med en lagstiftning där städare och it-ingenjörer likställs vid arbetskraftsinvandring. Låt oss först konstatera: Förra året beviljades cirka 12 000 arbetstillstånd. Det motsvarar omkring 0,2 procent av sysselsättningen i Sverige och inverkan av arbetskraftsinvandringen är därmed högst marginell. När Socialdemokraterna och LO väljer att lägga fokus på att ”jobb som kräver kort eller ingen utbildning ska i första hand tillsättas med arbetslösa personer som redan bor i Sverige” så missar man i allt väsentligt målet.

Almega tycker att inskränkningar för rekrytering av lågkvalificerad personal är helt fel väg att gå. Risken är snarare att det bara leder till att lågkvalificerade jobb inte tillsätts, vilket faktiskt redan i dag förekommer. De eventuella problem som kan uppstå med fusk inom ramen för arbetskraftsinvandring ska hanteras av de rättsvårdande myndigheterna. Det är inte rätt väg att försvåra möjligheten att rekrytera från tredje land för det stora flertalet seriösa arbetsgivare.

Vi tror istället att de stora förbättringarna finns i att skapa generellt bättre system som är tillgängliga för alla arbetsgivare och inte utesluter individer med lägre kvalifikationer. Det behöver helt enkelt bli generellt enklare att rekrytera arbetskraft från utlandet.

För tjänstesektorn som helhet finns det i dagsläget drygt 14 000 vakanser och 33 500 lediga jobb. Det är jobb av varierande kvalifikationsgrad som i dagsläget är svåra att tillsätta med enbart inhemsk personal och för att skapa bättre möjligheter för hela tjänstesektorn så behöver arbetskraftsinvandringen utan tvivel öka. För att nå dit finns en rad viktiga åtgärder som behöver vidtas:

Expertskatten kan göras mer förmånlig, istället för att som idag endast omfatta ett fåtal. Personaloptioner är ett sätt att erbjuda möjligheten att få del av arbetsgivarens framtida intäkter, vilket kan vara centralt för att locka talanger till expansiva företag som har en stark utveckling med produkter och tjänster i framkant.

En politik för talangattraktion måste innehålla satsningar på stöd och service samt förenkling av tillståndshantering. Där skulle exempelvis en one-stop-shop i form av expat-center enligt förebild från Nederländerna kunna göra stor skillnad.

En modell som i korthet skulle innebära att myndigheter på nationell och lokal nivå samlas på en och samma plats för att erbjuda råd och stöd åt både arbetsgivare och medarbetare. Samtidigt som man samarbetar för att minska antalet blanketter och formulär att fylla i, och avsätter mer resurser för att främja arbetskraftsinvandringen.

Det underlättar och det effektiviserar arbetskraftsinvandringen inom de kunskapsintensiva företagen som nu växer fram, inte minst i tjänstesektorn. Givetvis ska det kombineras med att regelverken och myndigheternas uppdrag kring arbetskraftsinvandring har balans mellan stöd och kontroll.

Sammantaget skulle det leda till klart bättre möjligheter för företag att knyta till sig så väl låg- och högkvalificerade arbetskraftsinvandrare.

Detta är en opinionstext i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.