Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-29 10:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/repliker/m-och-kd-rubbar-investerarnas-fortroende-for-energipolitiken/

DN DEBATT REPLIKER

DN Debatt Repliker. ”M och KD rubbar investerarnas förtroende för energipolitiken”

REPLIK DN DEBATT 15/5. Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch Thor (KD) skriver att målet för den blocköverskridande energiöverenskommelsen bör omformuleras. Syftet är att främja kärnkraften. Genom att skapa osäkerhet om den långsiktiga inriktningen för energipolitiken riskerar partiernas utspel minska investeringsviljan, öka kostnaden för ny elproduktion och därmed också öka klimatutsläppen, skriver företrädare för vindkraftsbranschen och internationella investerare.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.