Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-08 17:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/repliker/monopolet-bidrar-inte-till-minskad-alkoholkonsumtion/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Monopolet bidrar inte till minskad alkoholkonsumtion”

Staten bör ställa krav på obligatoriska hälsovarningar på alkoholförpackningar, så som man gör vad gäller tobak och spel, skriver David Sundén.
Foto: Paul Hansen

DN DEBATT 26/3. Alkoholpolitiken fungerar dåligt. Konsumtionen har inte minskat och konsumenterna betalar inte för alla kostnader som drabbar samhället. För att inte göra politiken ännu sämre bör gårdsförsäljning och minimipriser inte införas. Och staten bör ställa krav på obligatoriska hälsovarningar på alkoholförpackningar, skriver nationalekonomen David Sundén.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.