Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-24 17:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/repliker/problematiskt-med-ateistiskt-tryck-i-skolan/

DN DEBATT REPLIKER

DN Debatt Repliker. ”Problematiskt med ateistiskt tryck i skolan”

SLUTREPLIK. Vi föreslog att det svårtolkade konfessionalitetsbegreppet skrotas i skollag och läroplan och ersätts med krav på saklighet, allsidighet och respekt för den personliga integriteten (DN Debatt 13/11). De två inläggen från kemiprofessor Svante Brandänge respektive sverigedemokraterna Robert Stenkvist och Tomas Brandberg för i viss mån en liknande argumentation. Båda bekräftar en viss del i vår problembeskrivning och understryker den grund av vetenskaplighet och värderingar som skolan ska vila på, skriver Per Ewert och Bo Nyberg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.