Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-02 02:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/repliker/resurseffektivitet-kraver-mer-av-regional-logik/

DN DEBATT REPLIKER

DN Debatt Repliker. ”Resurseffektivitet kräver mer av regional logik”

REPLIK. Det är utmärkt att en mängd myndigheter och verk, branschorganisationer och företag pekar ut behovet av ökad resurseffektivitet (DN Debatt 30/4). En hel del av detta sker redan i regionala sammanhang. Den omställning som måste ske från linjära till cirkulära affärsmodeller kräver en övergång från ett nationellt stuprörstänkande till mer av en regional logik på en dynamisk och resurseffektiv arbetsmarknad. Det menar regionrådet Kristina Jonäng, (c) som efterfrågar stödinsatser som är anpassade till en sådan logik.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.