Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-25 22:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/repliker/samhallnyttan-kan-inte-raknas-fram-med-ekonomiska-kalkyler/

DN DEBATT REPLIKER

DN Debatt Repliker. ”Samhällnyttan kan inte räknas fram med ekonomiska kalkyler”

REPLIK. SNS Konjunkturråd föreslår (DN Debatt 28/1) att samhällsekonomiska kalkyler ska vara rättesnöret för alla beslut inom trafiksektorn och att politiker som inte följer den ekonomiska expertisens rekommendationer ska vara skyldiga att motivera sina avsteg. Den metod som rådet föreslår är dock olämplig för bedömning av stora infrastrukturprojekt. Förslaget måste därför avvisas och istället bör lämpligare metoder för bedömning av samhällsekonomisk effektivitet utvecklas, skriver forskaren Anders Gullberg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.