Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-03 03:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/repliker/validering-kan-utvecklas-till-viktigt-verktyg/

DN DEBATT REPLIKER

DN Debatt Repliker. ”Validering kan utvecklas till viktigt verktyg”

REPLIK. Andreas Diedrich pekar på brister i valideringen av nyanländas kompetens och menar att validering inte är en mirakelmedicin för att fler snabbare ska få jobb (DN Debatt 9/5). Vi håller med. Att genomgå en validering har i sig inget egenvärde, det är kvaliteten som avgör om den underlättar matchning och omställning. Men Diedrich riskerar att kasta ut barnet med badvattnet när han i princip dömer ut validering. I stället behövs ett samlat utvecklingsarbete inom såväl utbildning som arbetsliv, skriver företrädare för Valideringsdelegationen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.