Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-08 14:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/repliker/verklighetsfranvant-forklara-bristande-likvardighet-med-boendesegregation/

DN DEBATT REPLIKER

DN Debatt Repliker. ”Verklighetsfrånvänt förklara bristande likvärdighet med boendesegregation”

SLUTREPLIK DN DEBATT 26/10. Att förändra det segregerande friskolesystemet innebär inte att vi vill ha ”minskad valfrihet” eller ”tvångsplaceringar” och vi vill inte heller ”riva upp hela det svenska skolsystemet”. Det vi förordar är snarare att riksdagen, i linje med OECD:s rekommendationer, förändrar reglerna för vårt nuvarande skolvalssystem så att det blir mindre segregerande, skriver German Bender och Per Kornhall.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.