Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-26 22:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/riksbanken-ska-fa-tydligare-ansvar-for-finansiell-stabilitet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Riksbanken ska få tydligare ansvar för finansiell stabilitet”

Riksbanken ska fortsatt ha en hög grad av oberoende, fatta självständiga beslut inom samtliga verksamhetsområden och vara en myndighet under riksdagen, skriver artikelförfattarna.
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 11/10. Vi presenterar i dag huvuddragen i en bred överenskommelse där Riksbanken, utan att åsidosätta målet om låg och stabil inflation, ska bidra till en balanserad utveckling av produktion och sysselsättning. Banken får också ett tydligare ansvar för finansiell stabilitet och ska samverka nära med andra myndigheter, skriver Riksbankskommittén.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.