Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-27 01:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/riksdagen-maste-saga-nej-till-eu-avtalet-med-kuba/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Riksdagen måste säga nej till EU-avtalet med Kuba”

Fidel Castro och hans revolutionstrupper marscherade den 2 januari 1959 in i Havanna. Dagen innan hade de tagit makten i landet efter att diktatorn Fulgencio Batista y Zaldivar flytt.
Foto: TT

DN DEBATT 1/1. I vår ska riksdagen rösta om det avtal om politisk dialog, utvecklingsbistånd och handel som EU och Kuba tecknade i slutet av 2016. Några av Kubas mest kända och öppna demokratiaktivister, med skilda ideologiska och strategiska ståndpunkter, är eniga: den svenska riksdagen bör rösta nej till avtalet, skriver företrädare för Civil Rights Defenders.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.