Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 01:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ring-inte-pa-hos-din-granne-for-att-stoppa-vald-i-hemmet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ring inte på hos din granne för att stoppa våld i hemmet”

En person som inte vet hur situationen ska hanteras riskerar att skapa en ännu farligare situation för den utsatta, skriver artikelförfattarna.
En person som inte vet hur situationen ska hanteras riskerar att skapa en ännu farligare situation för den utsatta, skriver artikelförfattarna. Foto: STEFAN JERREVÅNG / TT, Stefan Jerrevång/TT

DN DEBATT 10/11. Trots forskning som visar att ingripanden vid våld i nära relationer är farliga, uppmanar kommuner och fastighetsägare grannar att ringa på dörren vid misstanke om brott. Det är viktigt med civilkurage, men precis som vid olycksplatser är det primära att säkra att man själv är skyddad, annars går det inte att hjälpa någon annan, skriver fem debattörer.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.