Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 05:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/risk-att-auktoritara-stater-nu-tar-over-svenska-foretag/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Risk att auktoritära stater nu tar över svenska företag”

Sveriges starka beroende av export innebär att exportberoende företag syssel­sätter cirka 1,5 miljoner svenskar. Den amerikanske justitieministern uttalade för en tid sedan att det vore önskvärt att ett amerikanskt företag förvärvade Ericsson eller finska Nokia, skriver artikelförfattarna.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 2/4.

Olle Wästberg och Erik Åsbrink: Regeringen måste nu skyndsamt vidta åtgärder för att förhindra detta.

När de svenska aktiekurserna faller kraftigt under coronakrisen blir svenska företag billiga att köpa. En risk är att auktoritära stater som Kina och Ryssland köper in sig i svenska storföretag för att vinna inflytande i Sverige.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.