Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-18 01:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/risk-att-auktoritara-stater-nu-tar-over-svenska-foretag/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Risk att auktoritära stater nu tar över svenska företag”

Sveriges starka beroende av export innebär att exportberoende företag syssel­sätter cirka 1,5 miljoner svenskar. Den amerikanske justitieministern uttalade för en tid sedan att det vore önskvärt att ett amerikanskt företag förvärvade Ericsson eller finska Nokia, skriver artikelförfattarna.
Sveriges starka beroende av export innebär att exportberoende företag syssel­sätter cirka 1,5 miljoner svenskar. Den amerikanske justitieministern uttalade för en tid sedan att det vore önskvärt att ett amerikanskt företag förvärvade Ericsson eller finska Nokia, skriver artikelförfattarna. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 2/4.

Olle Wästberg och Erik Åsbrink: Regeringen måste nu skyndsamt vidta åtgärder för att förhindra detta.

När de svenska aktiekurserna faller kraftigt under coronakrisen blir svenska företag billiga att köpa. En risk är att auktoritära stater som Kina och Ryssland köper in sig i svenska storföretag för att vinna inflytande i Sverige.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in