Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 02:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/risk-for-fusk-och-godtycke-med-ekonomiska-stodpaketen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Risk för fusk och godtycke med ekonomiska stödpaketen”

50 europeiska organisationer kräver en trovärdig offentlig redovisning av beslutsunderlagen så att medborgarna och medierna kan bilda sig en uppfattning om de åtgärder som vidtas. Det gäller både smittbekämpningen och stödprogrammen, skriver Claes Sandgren.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 21/4.

Claes Sandgren: Reglerna måste vara tydliga, lätta att tillämpa och stödet komma alla i en viss grupp till godo. Paketen klarar inte kraven.

Om miljardbeloppen i de ekonomiska stödpaketen inte klarar kraven riskerar stöden att försvinna bort i fusk, godtycke, korruption och vanskötsel. Det är svårt att se att något enda stödprogram, beslutat eller föreslaget, uppfyller detta.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.