Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-14 16:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/risk-for-fusk-och-godtycke-med-ekonomiska-stodpaketen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Risk för fusk och godtycke med ekonomiska stödpaketen”

50 europeiska organisationer kräver en trovärdig offentlig redovisning av beslutsunderlagen så att medborgarna och medierna kan bilda sig en uppfattning om de åtgärder som vidtas. Det gäller både smittbekämpningen och stödprogrammen, skriver Claes Sandgren.
50 europeiska organisationer kräver en trovärdig offentlig redovisning av beslutsunderlagen så att medborgarna och medierna kan bilda sig en uppfattning om de åtgärder som vidtas. Det gäller både smittbekämpningen och stödprogrammen, skriver Claes Sandgren. Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 21/4.

Claes Sandgren: Reglerna måste vara tydliga, lätta att tillämpa och stödet komma alla i en viss grupp till godo. Paketen klarar inte kraven.

Om miljardbeloppen i de ekonomiska stödpaketen inte klarar kraven riskerar stöden att försvinna bort i fusk, godtycke, korruption och vanskötsel. Det är svårt att se att något enda stödprogram, beslutat eller föreslaget, uppfyller detta.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in