Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 17:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/risk-for-okad-misstro-nar-forskare-tvingas-forenkla/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Risk för ökad misstro när forskare tvingas förenkla”

Att låta vetenskapen möta en konstgenre, i vårt fall genom serieformatet, kan utveckla vetandet och erbjuda nya insikter, skriver artikelförfattarna.
Illustration: Axel Brechensbauer

DN DEBATT 20/10. Samtidigt med varningarna för ökad populism och faktaresistens ser vi en alltför förenklad syn på forskning och kunskap i ett medialiserat samhälle med krav på tvärsäkra uttalanden. Forskning blir ett politiskt slagträ för att bekräfta olika intressenters teser och perspektiv, skriver Axel Brechensbauer, Maria Grafström, Anna Jonsson och Mikael Klintman.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.