Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 18:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/risken-ar-liten-att-egypten-utvecklas-till-en-islamisk-stat/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Risken är liten att Egypten utvecklas till en islamisk stat”

Centrum för Mellanösternstudier: Allvarligt misstag om Muslimska brödraskapet stängs ute från oppositionen och inte tillåts delta i en övergångsprocess. Muslimska brödraskapet är den mest sammanhållna och mest erfarna av Egyptens oppositionsrörelser. Det finns dock ingen större anledning att befara att rörelsen – i händelse av en övergångsregering – kommer att vilja skapa en egyptisk islamisk republik. Det är betydelsefullt att inte demonisera brödraskapet. I stället bör den övriga oppositionen samarbeta med och inlemma brödraskapet i en demokratisk process, skriver chefen för Centrum för Mellanösternstudier, Leif Stenberg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.