Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-14 02:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/riskfyllt-nar-vard-digitaliseras-av-stora-amerikanska-foretag/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Riskfyllt när vård digitaliseras av stora amerikanska företag”

Svenska företag i branschen går en dyster framtid till mötes då hemmamarknaden kommer att domineras av amerikanska företag. Vilka sysselsättningsrelaterade hänsyn har landstingen/regionerna ställt enligt LOU-direktivet? skriver artikelförfattarna.
Svenska företag i branschen går en dyster framtid till mötes då hemmamarknaden kommer att domineras av amerikanska företag. Vilka sysselsättningsrelaterade hänsyn har landstingen/regionerna ställt enligt LOU-direktivet? skriver artikelförfattarna. Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 6/11. Landsting och regioner upphandlar just nu vårdinformationssystem för en omfattande digitalisering av svensk sjukvård. Risken är att Sveriges hälso-och sjukvård kommer att vara helt beroende av amerikanska systemleverantörer för lång tid framöver. Men var ligger ansvaret för långsiktighet, IT-säkerhet och patientens personliga integritet? skriver forskare och politiker.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in