Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-24 09:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/robust-ekonomi-viktigare-an-laga-hushallsskulder/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Robust ekonomi viktigare än låga hushållsskulder”

I november presenterade Finansinspektionen, med chefekonom Henrik Braconier och generaldirektör Martin Andersson, sitt förslag på amorteringkrav. Men i stället för att begränsa hushållens belåning borde man diskutera hur det ekonomiska systemet kan göras mer robust, skriver debattörerna.
Foto: TT

Fel fokus. Varken hushållens eller företagens skulder utgör i dag något akut hot mot den finansiella stabiliteten i Sverige. I stället för att fokusera på skuldernas storlek bör den ekonomiska politiken syfta till att göra systemet mer robust i tider med ­ekonomiska störningar, skriver ledamöterna i tankesmedjan SNS konjunkturråd.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.