Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-01 07:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/rosta-for-guds-skull-inte-pa-ett-riksdagsparti-i-kyrkovalet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Rösta för Guds skull inte på ett riksdagsparti i kyrkovalet”

I det förra kyrkovalet 2017 skedde en markant ökning av intresset för vad som tidigare hade kallats ”det glömda valet”, och nästan en miljon av de drygt fem miljonerna röstberättigade tog chansen att påverka, skriver Mats Rimborg.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 4/9.

Kyrkopolitikern Mats Rimborg: S, C och SD är främmande fåglar i kyrkolivet. De vill driva kyrkan som en kommun, region eller stat.

Men Svenska kyrkan är något helt annat. Det är tron på Jesus Kristus som är kyrkans grund, inte partiböcker eller världsliga åskådningar. Beslut i kyrkan bör inte fattas av grupper som samtidigt har plats i riksdagen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.