Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 03:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/rut-ar-sjalvfinansierande-till-90-procent-for-offentlig-sektor/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Rut är självfinansierande till 90 procent för offentlig sektor”

Almega har gett Handelns utredningsinstitut (HUI) i uppdrag att studera hur rutbranschen har utvecklats och vilken effekt avdraget haft på den offentliga sektorns finanser. Det är den första stora utvärdering som gjorts av rutavdraget sedan det infördes, skriver artikelförfattarna.
Almega har gett Handelns utredningsinstitut (HUI) i uppdrag att studera hur rutbranschen har utvecklats och vilken effekt avdraget haft på den offentliga sektorns finanser. Det är den första stora utvärdering som gjorts av rutavdraget sedan det infördes, skriver artikelförfattarna. Foto: Hasse Holmberg/TT

DN DEBATT 10/2.

Almega-företrädare: Rutavdraget har skapat drygt 13.000 jobb för personer som tidigare var arbetslösa eller stod utanför arbetsmarknaden.

Vår nya studie visar att offentlig sektor får tillbaka 90 procent av vad rutavdraget kostar i ökade skatteintäkter och minskade bidrag.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.