Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 10:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ryktet-om-klassamhallets-dod-betydligt-overdrivet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ryktet om klassamhällets död betydligt överdrivet”

Sedan början av 1970-talet har arbetarklassen i Sverige minskat, men det handlar inte om någon upplösning och minskningen har gått långsamt, skriver artikelförfattarna.
Foto: Claudio Bresciani/TT

DN DEBATT 18/6. Konservativa tänkare avfärdade länge existensen av ett klassamhälle. Men vi kan med siffror från SCB visa att klassamhället i allra högsta grad lever. Det borde leda till en tydligare konfliktlinje utifrån klassamhällets konsekvenser för majoriteten av svenskarna – en koalition mellan arbetare och tjänstemän, skriver Göran Ahrne, Niels Stöber och Daniel Suhonen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.