Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-28 00:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ryktet-om-kommunernas-ineffektivitet-ar-overdrivet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ryktet om kommunernas ineffektivitet är överdrivet”

Många kommuner kan bli avsevärt effektivare, vilket skulle kunna användas till skattesänkningar i vissa kommuner, medan man i andra kanske hellre borde satsa på en bättre skola eller omsorg, skriver artikelförfattarna.
Foto: ERIK G SVENSSON TT

Ibland hörs högljudda krav på sänkning av kommunalskatterna. Med enkla jämförelser hävdas att kommuner har låg effektivitet. Vi menar att sådana enkla jämförelser ger en överdriven bild av kommunernas ineffektivitet och därtill är det fel kommuner som pekas ut som ineffektiva, skriver Magnus Arnek, Tore Melin och Anders Norrlid.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.