Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-27 06:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/ryssland-har-rad-att-vanta-ut-ukrainas-nasta-steg/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ryssland har råd att vänta ut Ukrainas nästa steg”

Vi ser inte de radikala förändringar i den ryska militära ledningen som man kan förvänta sig om den politiska situationen verkligen var vore desperat, skriver artikelförfattarna.
Foto: Paul Hansen

NÄTEXTRA DN DEBATT 24/2.

Efter en lång vinter väntas en militär upptrappning längs den ukrainska fronten. Men vem anfaller först? Det politiska trycket på Ukraina att återta ockuperade områden är högt, och den nuvarande relativa ryska svagheten erbjuder en möjlighet. Men Ukrainas offensiva förmåga är ännu obevisad och landet har också mest att förlora, skriver militärforskarna Jan Willem Honig och Ilmari Käihkö.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.