Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-02 12:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/s-bluffade-om-eus-okade-makt-over-svensk-valfard/

DN DEBATT

DN Debatt. ”S bluffade om EU:s ökade makt över svensk välfärd”

Stefan Löfven hävdade inför toppmötet 2017 att kritiken mot den sociala pelaren berodde på att de borgerliga partierna ”inte är intresserade av social trygghet och förbättrade levnadsvillkor för människor”, skriver artikelförfattarna.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 13/3. Inför toppmötet i Göteborg 2017 varnade vi för konsekvenserna av EU:s sociala pelare. Men S valde att helt förneka problemen. Inför EU-valet vill nu S Europaparti PES gå vidare med ytterligare överstatlighet inom välfärdsområdet. Vi går till val på att låta makten över svensk välfärd vara kvar i Sverige, skriver Ebba Busch Thor, Sara Skyttedal och David Lega (KD).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.