Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-31 22:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/s-bluffade-om-eus-okade-makt-over-svensk-valfard/

DN Debatt

DN Debatt. ”S bluffade om EU:s ökade makt över svensk välfärd”

Stefan Löfven hävdade inför toppmötet 2017 att kritiken mot den sociala pelaren berodde på att de borgerliga partierna ”inte är intresserade av social trygghet och förbättrade levnadsvillkor för människor”, skriver artikelförfattarna.
Stefan Löfven hävdade inför toppmötet 2017 att kritiken mot den sociala pelaren berodde på att de borgerliga partierna ”inte är intresserade av social trygghet och förbättrade levnadsvillkor för människor”, skriver artikelförfattarna. Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 13/3. Inför toppmötet i Göteborg 2017 varnade vi för konsekvenserna av EU:s sociala pelare. Men S valde att helt förneka problemen. Inför EU-valet vill nu S Europaparti PES gå vidare med ytterligare överstatlighet inom välfärdsområdet. Vi går till val på att låta makten över svensk välfärd vara kvar i Sverige, skriver Ebba Busch Thor, Sara Skyttedal och David Lega (KD).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in