Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-07 09:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/s-bor-ga-med-pa-hogerns-krav-om-ny-karnkraft/

DN DEBATT

DN Debatt. ”S bör gå med på högerns krav om ny kärnkraft”

Ska vi dämma upp älvar, förvara kärnavfall och bygga vindkraftverk i havs- och bergslandskap ska det också skapa välstånd till svenska konsumenter. Allt annat är oacceptabelt, skriver artikelförfattaren.
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 29/12.

Regeringspartierna har gjort klart var de står inför en ny energiöverenskommelse. Socialdemokraterna bör acceptera kreditgarantier till ny kärnkraft, med motkravet att även andra vägar fram till elektrifiering inte lämnas ut till marknadskrafterna. Sverige förtjänar politiker som agerar ansvarsfullt, skriver Kalle Sundin för det fackliga idéinstitutet Katalys.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.