Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-13 08:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/s-bor-valja-linje-2-bade-hjarta-och-hjarna-i-asylpolitiken/

DN DEBATT

DN Debatt. ”S bör välja linje 2: både hjärta och hjärna i asylpolitiken”

Det är fel att utmåla människor i utsatt situation som själva problemet. Inhumana element i gränskontroll och mottagande ska bekämpas, skriver Daniel Färm. ­Bilden från ett flyktingläger i grekiska Diavata i april i år.
Det är fel att utmåla människor i utsatt situation som själva problemet. Inhumana element i gränskontroll och mottagande ska bekämpas, skriver Daniel Färm. ­Bilden från ett flyktingläger i grekiska Diavata i april i år. Foto: Nicolas Economou/TT

DN DEBATT 24/6. Sveriges och EU:s nya asyl- och migrationspolitik riskerar att haverera om den tillåts präglas av högeridéer om ökad arbetskraftsinvandring och stängda gränser för flyktingar. Därför bör Socialdemokraterna i både EU och Sverige nu driva en ”linje 2” i asyl- och migrationspolitiken: ordning och reda – med hjärta, skriver Daniel Färm, tankesmedjan Tiden.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in