Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 18:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/s-krisen-far-aterverkningar-pa-den-svenska-demokratin/

DN DEBATT

DN Debatt. ”S-krisen får återverkningar på den svenska demokratin”

Förlamad opposition. Socialdemokratins kris är inte bara en intern angelägenhet. En vital demokrati förutsätter en stark opposition som granskar regeringen. Men det handlar inte bara om en opponentroll för S utan partiet måste också utforma ett regerings­alternativ som är realistiskt, sammanhållet och väl underbyggt. Om S inte förmår återta makten 2014, finns risken att partiet utvecklar en mindre ansvarsfull politik och inte längre blir lika relevant som regeringsbärande parti, skriver Tommy Möller.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.