Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 08:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/s-sjalvkritiska-omprovning-av-skolpolitiken-ar-ett-foredome/

DN DEBATT

DN Debatt. ”S självkritiska omprövning av skolpolitiken är ett föredöme”

Anna Ekström har lyfts upp till utbildningsminister och har ett starkt mandat att påverka skolpolitiken. Hon har således en unik chans att omsätta sin självkritik i konkret handling, skriver artikelförfattarna.
Foto: Marc Femenia

DN DEBATT 12/2. S efterlängtade omprövning av skolpolitiken måste förverkligas. Nu bör fler partier svälja sin stolthet och ompröva sin politik för att möjliggöra långsiktiga och blocköverskridande samarbeten. Studiero, ämneskunskaper och lärarens roll som kunskapsförmedlande auktoritet i skolan måste betonas, skriver Magnus Henreksson och Isak Skogstad.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.