Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-15 20:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-behover-regeringen-hjalpa-industrin-bli-fossilfri-till-2045/

DN Debatt

DN Debatt. ”Så behöver regeringen hjälpa industrin bli fossilfri till 2045”

Genom att låta en avståndsbaserade skatt variera beroende på var och när man kör, och med vilken bil, kan landsbygden få lägre transportkostnader och nya smarta lastbilar premieras, skriver Svante Axelsson.
Genom att låta en avståndsbaserade skatt variera beroende på var och när man kör, och med vilken bil, kan landsbygden få lägre transportkostnader och nya smarta lastbilar premieras, skriver Svante Axelsson. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 28/10. Inom ramen för Fossilfritt Sverige har 13 färdplaner för fossilfri konkurrenskraft i industrin tagits fram. I dag lämnar jag en lista med de 27 viktigaste konkreta politiska förslagen från branscherna bakom färdplanerna. Nu är det upp till regeringen att undanröja hindren och stimulera näringslivets utveckling mot fossilfrihet, skriver Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in