Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-10 09:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-blir-mp-framgangsrikt-i-stefan-lofvens-regering/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så blir MP framgångsrikt i Stefan Löfvens regering”

Det tyska gröna partiets ledare Jürgen Trittin och Renate Künast demonstrerar mot kärnkraft efter Fukushimakatastrofen i mars 2011. Die Grünen drev i regeringsställning i början av 2000-talet på för avveckling. Haveriet i Fukushima påverkade sedan tysk energipolitik radikalt i samma riktning.
Foto: Axel Schmidt

Gröna lärdomar från övriga Europa. Miljöministerposten är inte tillräckligt. MP måste kräva ansvar också för tunga områden som energi och näringspolitik. Ultimativa krav är olämpligt, men en tydlig förhandlingsgräns måste finnas i centrala frågor som kärnkraftsavveckling, skriver Angela Aylward och Per Gahrton.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.