Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 21:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-har-blir-fastighetsskatten-mera-rattvis-och-accepterad/

DN DEBATT

DN Debatt. "Så här blir fastighetsskatten mera rättvis och accepterad"

Sven-Olof Lodin: Fastighetsskatten måste räddas som en naturlig del av vårt inkomstskattesystem. Den borgerliga alliansen kräver inför höstens val att fastighetsskatten avskaffas på sikt. Här begår de ett stort misstag. Skatten på boende måste vara skälig, rättvis och accepterad av de boende. Därför måste den göras om. Men att avskaffa den är helt fel väg, skriver professorn i finansrätt och tidigare näringslivets skattesakkunnige Sven-Olof Lodin. Han lägger fram ett konkret förslag till reform med bland annat halverad fastighetskattesats av taxeringsvärdet, ränteavdragen kvar och med reavinstskatt som i dag.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.