Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-28 21:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-har-kan-eu-med-enkla-medel-stodja-nordafrika/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så här kan EU med enkla medel stödja Nordafrika”

Leif Pagrotsky (S): EU måste gå från ord till handling när det gäller Nordafrika. Det gäller vår egen ekonomi och freden och stabiliteten i vårt närområde. EU:s politik gentemot Nordafrika har länge varit lam och ointresserad. Nu är det dags att lämna högtidstalen och bevisa i konkret handling att vi kraftfullt vill bidra till en gynnsam utveckling i hela området. Både ett moraliskt ansvar och ett första rangens egenintresse talar för detta. Det handlar bland annat om att slutföra arbetet med ett frihandelsområde runt Medelhavet, erbjuda ländernas studenter plats vid våra universitet och stödja moderniseringen av offentlig förvaltning och offentliga tjänster. Verktygen ligger på bordet framför oss – nu gäller det för EU:s politiker att se till att de används, skriver Leif Pagrotsky.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.