Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-01 15:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-har-malmo-lyckats-fa-ner-valdsbrottsligheten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så har Malmö lyckats få ner våldsbrottsligheten”

Under de första sex månaderna 2019 har Malmö enbart bevittnat två dödsskjutningar, vilket kan jämföras med 3, 6 och 6 dödsskjutningar under samma tid åren 2016, 2017 och 2018, skriver artikelförfattaren.
Foto: Johan Nilsson/TT

DN DEBATT 5/7. Under de senaste tre åren har Malmö haft 26 dödsskjutningar. Men efter att polisen börjat sätta hårt mot hårt med ett effektivt spanings­arbete, punktmarkering av tongivande kriminella, samverkan med andra myndigheter och en satsning på avhopparverksamheten har våldet med skjutvapen minskat betydligt, skriver kriminolog Ardavan Khoshnood.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.