Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-28 09:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-har-politisk-styrning-blivit-ett-hot-mot-fri-opinionsbildning/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så har politisk styrning blivit ett hot mot fri opinionsbildning”

När chefsåklagare Krister Petersson meddelade att förundersökningen om mordet på Olof Palme läggs ned namngav han en avliden som den som höll i vapnet och sköt statsministern. JO riktar stark kritik mot åklagaren för att ha åsidosatt objektivitetsprincipen, skriver Nils Funcke.
Foto: Polisen

DN DEBATT 11/7.

Nils Funcke: Politiken ska hålla armlängds avstånd till konsten, medierna, litteraturen och andra former av opinionsyttringar.

Den politiska styrningen genom olika typer av stöd och myndigheters kritik mot enskilda är exempel på hot mot en i verklig mening fri opinionsbildning.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.