Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-02 20:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-har-politisk-styrning-blivit-ett-hot-mot-fri-opinionsbildning/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så har politisk styrning blivit ett hot mot fri opinionsbildning”

När chefsåklagare Krister Petersson meddelade att förundersökningen om mordet på Olof Palme läggs ned namngav han en avliden som den som höll i vapnet och sköt statsministern. JO riktar stark kritik mot åklagaren för att ha åsidosatt objektivitetsprincipen, skriver Nils Funcke.
Foto: Polisen

DN DEBATT 11/7.

Nils Funcke: Politiken ska hålla armlängds avstånd till konsten, medierna, litteraturen och andra former av opinionsyttringar.

Den politiska styrningen genom olika typer av stöd och myndigheters kritik mot enskilda är exempel på hot mot en i verklig mening fri opinionsbildning.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.