Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-28 23:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-har-vill-mp-gora-upp-om-invandringspolitiken/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så här vill MP göra upp om invandringspolitiken”

Miljöpartiet inför regeringsförhandlingarna i dag: Familjer splittras på grund av de hårda kraven för anhöriginvandring. De måste ändras och helst tas bort. Vi vill inte riskera att hamna i ett läge där Sverigedemokraterna får genomslag för sin politik. Det är därför vår ambition att tillsammans med regeringen få till stånd ett samarbete om flykting- och invandringspolitiken som pågår under hela mandatperioden. Vi vill vara tydliga med våra krav och hoppas att samarbetet ska leda till att flyktingars och papperslösas ställning i samhället stärks. Papperslösa ska ha samma rätt till sjukvård som alla andra, till samma kostnad. Vi menar också att de nya kraven för anhöriginvandring måste minskas och helst tas bort, skriver språkrören Peter Eriksson och Maria Wetterstrand.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.