Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-04 12:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-kan-byggreglerna-goras-enklare-och-mer-flexibla/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så kan byggreglerna göras enklare och mer flexibla”

Det är motiverat med två kravnivåer, en för bostäder på högst 35 kvadratmeter och en för bostäder över 35 kvadratmeter. Det innebär att samma regler gäller för samtliga mindre bostäder, inklusive studentlägenheter, skriver artikelförfattarna.
Foto: Samuel Pettersson/TT

DN DEBATT 19/12. Dagens byggregler hindrar ett kostnads- och resurseffektivt byggande. Vi föreslår bland annat att det ska bli enklare att bygga om, att det ska bli möjligt med flexiblare planlösningar och att certitiferade kontrollansvariga avskaffas i plan- och bygglagen, skriver Kurt Eliasson och Anna Sander, Kommittén för modernare byggregler.

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.