Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-25 08:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-kan-fns-fredsbevarande-verksamhet-bli-effektivare/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Så kan FN:s fredsbevarande verksamhet bli effektivare”

Sveriges bidrag till FN-insatsen i Mali omfattar underrättelseförband utrustade med obemannade flygplan, som här visas upp inför utstationeringen. Ny teknologi är ett viktigt redskap för FN:s fredsbevarande styrkor, skriver debattörerna.
Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Rapport till FN. Det förändrade konfliktläget i världen påverkar FN:s fredsbevarande insatser. Arbetet måste anpassas till nya hot som ­terrorism och organiserad brottslighet. Sverige ska också vara drivande i att bekämpa sexuellt våld i konflikter, skriver utrikesminister Margot Wallström (S) och Sven-Eric Söder, Folke Bernadotteakademin.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.