Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-27 20:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/sa-kan-fns-fredsbevarande-verksamhet-bli-effektivare/

DN Debatt

DN Debatt. ”Så kan FN:s fredsbevarande verksamhet bli effektivare”

Sveriges bidrag till FN-insatsen i Mali omfattar underrättelseförband utrustade med obemannade flygplan, som här visas upp inför utstationeringen. Ny teknologi är ett viktigt redskap för FN:s fredsbevarande styrkor, skriver debattörerna.
Sveriges bidrag till FN-insatsen i Mali omfattar underrättelseförband utrustade med obemannade flygplan, som här visas upp inför utstationeringen. Ny teknologi är ett viktigt redskap för FN:s fredsbevarande styrkor, skriver debattörerna. Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Rapport till FN. Det förändrade konfliktläget i världen påverkar FN:s fredsbevarande insatser. Arbetet måste anpassas till nya hot som ­terrorism och organiserad brottslighet. Sverige ska också vara drivande i att bekämpa sexuellt våld i konflikter, skriver utrikesminister Margot Wallström (S) och Sven-Eric Söder, Folke Bernadotteakademin.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in